Tips för ett snabbt städat hem när man har barn!

 
God afton Finingar!
 
 
Vi har haft en härlig men blåsig dag med full fart! 
Nu sover barnen och jag har plockat undan och städat lite, det gör jag varje kväll och det håller mitt hem skinande! (Nåja, nästan;-) Det är inte alltid lätt att hålla ordning men jag mår iallafall SÅ mycket bättre i ett städat hem. Vi kör med en/två ordentliga veckostädningar förståss, men för att hemmet ska kännas lite mer organiserat varje dag gör jag även en snabb städning.
 
Här är 5 supertips på 15 minuter för er som är många hemma, ni vet hur snabbt det kan bli rörigt hemma när många drar fram:) Korgen är min favorit!
 
 
 
* En medelstor korg!     Vem har inte gått runt och blivit irriterad över saker som slängts hit och dit?
 
Plocka snabbt ihop alla barnens saker som blivit kvar runt om i huset, leksaker och pyssel i en medlestor korg. Sätt dig sedan tillsammans med de stora barnen och sortera till rätt plats eller gör det under morgondagen. Istället för att gå runt hela huset fram och tillbaka och se röran överallt så ligger "röran" i korgen istället, perfekt!;) Inget stök och koll på grejerna!Det är dock viktigt att komma ihåg att tömma korgen med jämmna mellanrum elle
 
hitta ett tillfälle varje dag att sortera den...;)
 
 
+ En korg för Dina saker!
 
* Köket: Plocka ur diskmaskinen, fyll den med eventuell disk, som finns kvar, torka av diskbänk och köksbord om det inte är gjort, för extra mysfaktor, ladda kaffebryggaren inför morgonen, voila, köket känns härligt!  
 
 
* 3/4 Tvättkorgar!
En för vit, en för blandat, en för handukar & underkläder samt en för strumpor! Lättare att hålla koll på alla "ensamma" strumpor på det viset. Samla varje kväll snabbt alla smutsiga kläder och lägg i tvättkorgarna (med lock förståss) så ser det städat och fint ut på det viset.
 
* Badrum När du ändå är i badrummet, ha en badrumsspray redo och ett gäng papperhandukar som du snabbt torkar av kladd i  handfatet med. Ställ snabbt undan prylar i badrumsskåpet.
 
* Klart! När detta är gjort kan det behövas lite sopning i hallen och eventuellt i köket. Sedan brukar hemmet kännas rätt trevligt! Allt detta bör ta ca 15-20 minuter, väl värt att lägga på detta.
 
Har ni fler bra tips på snabb-städning?
 
Kram Lady Rosella!